Gode råd mod støvallergi

Mange af os er opdraget med, at sengen skal være redt og dækket med et fint sengetæppe, når vi tager af stedet på arbejde om morgenen. Men det er faktisk en ualmindelig dårlig idé. Og det er en endnu dårligere idé at dække dyner og pude til med et tungt sengetæppe.

Når du reder sengen lige efter, du er stået op, holder du på fugten i sengen, og det giver gode forhold for husstøvmider.

Hvad er støvallergi? 
Støvallergi er egentlig et lidt misvisende ord, for det er ikke selve støvet, der forårsager allergi. Det er hus­støv­miderne – eller rettere husstøvmidernes efterladenskaber. Miderne selv lever af de små hudflager, som vi taber i massevis hver dag, ligesom vi taber hårstrå. I sig selv er de relativt harmløse, men det er deres ekskrementer ikke. Det er dem, vi kan blive overfølsomme overfor.

Pas på husstøvmiderne
Husstøvmiderne er mikroskopiske, så de kan ikke ses med det blotte øje. Men vi ved, de er der. De trives bedst i omgivelser, hvor luftfugtigheden er høj, så sengen og miljøet omkring sengen er et opti­malt levested – især om sommeren, hvor luftfugtigheden er højere end om vinteren. Des­vær­re er det umuligt at udrydde de små urostiftere. Men man kan gøre noget for at begrænse antallet af dem, så de er til mindst mulig gene.

Blandt andet er det en god ide at undgå tæpper og husdyr i huset. Men vil du hverken af med tæpper eller hund, kan du som minimum følge anbefalingerne fra Astma-Allergi Danmark, for derigennem både at mindske eventuelle allergiske reaktioner og forhåbentlig forebygge, at de overhovedet opstår:


7 gode råd

Hvis du vil vide mere, kan du gå på Astma- og Allergiforbundets hjemmeside og læse mere om hvordan du mindsker risikoen for at udvikle støvallergi, gode råd og meget mere.

Du er altid velkommen til at kontakte kundeservice, hvis du har spørgsmål
Mandag til torsdag 10-16 • Fredag 10-15:30 • Telefon: 77 34 21 10

Powered by FocalScope