Sådan sover du dig rask

Spis sundt og husk motionen. Der er masser af gode råd til at styrke helbredet, men søvnen er noget af det vigtigste for dig.
Sommeren er så småt ved at gå i vinterhi, og dagene begynder at blive kortere, mørkere og koldere. Det betyder også, at influenzasæsonen er på vej til at gøre sit indtog, men du kan holde forkølelsen på afstand med en god nats søvn.

Når vi sover, bliver kroppen ladet op og vedligeholdt. Det gælder også immunforsvaret, som producerer vigtige immunstoffer, når vi sover. Ifølge en amerikansk undersøgelse, er risikoen for at blive ramt af influenza 3 gange større, hvis man ikke sover minimum syv timer om natten. En del af forklaringen er, at immunforsvaret producerer de hormoner, som bekæmper infektioner, mens vi sover. Kroppen skal simpelthen slappe af, for at kunne holde paraderne oppe mod bakterierne og hvis vi holder kroppen i alarmberedskab døgnet rundt, får immunforsvaret ikke ro til at gøre sit arbejde.

Undersøgelsen viser også, at personer, som sover for lidt om natten har en langt større risiko for at få stress.

Immunforsvaret bliver vedligeholdt
Det er ikke bare influenza, der kan holdes fra døren ved at sove igennem om natten. Hele immunforsvaret bliver vedligeholdt under søvnen, så søvnen er vigtigt for vores generelle helbred. For eksempel falder blodtrykket, når man sover, og et varierende blodtryk er med til at gøre blodkarrene mere elastiske. Det betyder, at en god nats søvn rent faktisk kan mindske risikoen for blodpropper markant.

Men de syv timers søvn skal være kvalitets søvn, og for at kroppen for alvor har gavn af det, skal det være dyb uafbrudt søvn. Der er en række ting, man kan gøre, for at sove bedre om natten. Det kan du læse mere om her.

For overhovedet at kunne få god søvn om natten, er det vigtigt at have det helt basale på plads. Både senge, dyner, puder og sengebetræk skal være af høj kvalitet, og så skal det ikke mindst være tilpasset lige præcis dine behov. Hos SengeSpecialisten har vi mere end 12 års erfaring inden for faget, og vi giver gerne et godt råd til din nattesøvn.

(Kilde: www.videnskab.dk)

Du er altid velkommen til at kontakte kundeservice, hvis du har spørgsmål
Mandag til torsdag 10-16 • Fredag 10-15:30 • Telefon: 77 34 21 10

Powered by FocalScope