Tilbehør der forbedrer din søvn

Når du køber tilbehør til din seng, så er det vigtigt, at du har fokus på din foretrukne liggestilling. Der er nemlig forskel på om hvorvidt du sover på siden, ryggen eller maven. I denne artikel kan du blive klogere på hvilket tilbehør, der passer til din liggestilling, så din krop får de bedste forudsætninger for at få den rette støtte. 

Mens du sover og “laver ingenting”, genstarter kroppen mange af sine systemer og foretager alle mulige former for reparationsarbejde. Man kan sige, at kroppen forkæler sig selv, og du skal ikke gøre andet end at sove.

Dit soveværelse er dit helle og det sted, hvor du lader op til at være dit bedste jeg. Det er vigtigt, at du får en god nats søvn hver nat uden forstyrrelser, fordi søvnen er med til, at du kan restituere og blive klar til en travl hverdag med forskellige interesser, arbejde, skole, familie og venner. Din sovesituation og valg af tilbehør til sengen har derfor en indirekte betydning for, hvordan du har det.

Så ofte ændrer du liggestillig
Det er normalt at ændre liggestilling mellem 8-25 gange i løbet af en nat. De fleste af os laver også små ryk og bevægelser, mens vi sover. Derfor skal du tage udgangspunkt i din foretrukne liggestilling, selvom du ofte har flere forskellige stillinger i løbet af natten. Hvis du skifter meget mellem at sove på siden og på maven kan det tænkes, at du har behov for at skifte hovedpude løbende i løbet af natten, fordi de to liggestillinger kræver meget forskellig støtte til kroppen.

Uanset hvordan du ligger, så må du ikke sove med armene over hovedet eller med hovedet hvilende på armene.

Hos SengeSpecialisten har vi altid dig og din liggestilling i fokus, fordi vi alle er forskellige og derfor også har forskellige behov. Når du skal vælge nyt tilbehør til din seng, så er det vigtigt, at du tænker på dine egne behov og din foretrukne liggestilling. Vores produkter har alle forskellige egenskaber og henvender sig til forskellige behov. Vi har noget til alle, men hvis man vælger det forkerte produkt, så kan det ødelægge søvnen, fordi man kommer til at få en forstyrret søvn. Derfor er rådgivningen essentiel.

Du sover på ryggen
Hvis du sover på ryggen, så skal du vælge en lavere pude end når du sover på siden. Grunden til dette er, at en for høj pude kan gøre at dit hoved kommer til at ligge for højt i forhold til, hvad der er godt for din nakke. Hvis du foretrækker at sove på ryggen, skal du derfor vælge en lav eller mellemhøj hovedpude, så dit hoved ikke ligger for højt i forhold til resten af kroppen. Når du sover på ryggen, så er især en ergonomisk specialpude i skum eller naturlatex velegnet. Den sørger for, at du oplever ekstra støtte, når du sover, hvilket giver en optimal komfort.

Når du sover på ryggen, så skal madrassen skabe plads og støtte til dine skuldre og hofter og dermed sørge for, at du får den rette trykaflastning, som kroppen har brug for.


Du sover på siden
Hvis du primært sover på siden, så er det vigtigt, at du vælger en hovedpude, der sørger for at dine nakkehvirvler får en naturlig sidebøjning. Når du sover på siden, så skåner du ryggen og nakken, hvis du sover med den rigtige hovedpude. Dette er derudover den optimale soveposition, hvis du døjer med snorken, fordi denne position mindsker denne tendens.

Hvis du sover på siden, skal du vælge en mellem eller høj hovedpude. Dog skal du altid tage udgangspunkt i din kropsbygning. Hvis du har bredere skuldre, skal du vælge en højere pude end hvis du har smallere skuldre. Derudover skal du gå efter en fast pude, fordi fyldet ikke må flytte sig, så hovedet falder ned. Du skal derfor gå efter en fyldig pude, der udfylder pladsen mellem dit hoved og madrassen.

Hvis du sover på siden, får du de bedste forudsætninger for at rygsøjlen holdes lige og understøttes, så det ikke skader nakken, og tarmene kan arbejde som de skal. Det giver dig en god og rolig søvn.


Du sover på maven
Hvis du hører til dem, der bedst kan lide at sove på maven, bør det første råd egentlig være, at du skal forsøge at lægge dig på siden eller ryggen i stedet for. En sådan soveposition betyder nemlig, at din nakke som udgangspunkt får et unaturligt knæk bagover. Hvis du sover på maven hver nat, så er det ofte en indikator for, at du sover på en madras, der ikke passer til din kropsbygning.

Hvis du har et ønske om fortsat at sove på maven, er det mest optimalt for dig at bruge en meget lav hovedpude og en fast madras. Det er vigtigt, at du belaster din ryg og nakke mindst muligt og det gør man bedst med en lav hovedpude.


​​​​​​​Madrassen til din liggestilling
Uanset om du sover på ryggen, siden eller maven, så skal du sørge for at vælge den rette madras i den rette fasthed. Det er vigtigt, at du vælger en madras, der giver en god støtte og plads til din krop. Du kan læse meget mere om valg af madrassen her i denne artikel. Den rette madras er essentiel for en god søvn og derfor er madrassen et meget vigtigt tilbehør, der sørger for at skabe en god liggestilling.

Dog er det vigtigt at prioritere, at det er essentielt at få rådgivning hos en af vores specialister før køb af madras, fordi der kan være stor variation mellem madrassernes fastheder. Du kan få rådgivning online gennem vores chat eller i de fysiske butikker.

Du er altid velkommen til at kontakte kundeservice, hvis du har spørgsmål
Mandag til torsdag 10-16 • Fredag 10-15:30 • Telefon: 77 34 21 10

Powered by FocalScope