Find rundt i certificerings-junglen

Vi har et stort udvalg af produkter, der har forskellige certificeringer tilknyttet. Vi forhandler kun de bedste produkter på markedet og det gælder også produkter der er certificeret, så de passer på både dit helbred samt miljøet. Men det kan være svært at holde styr på, hvad de forskellige certificeringer betyder og især hvad det betyder for din oplevelse af produktet i sidste ende.
Derfor vil vi med denne artikel gøre det nemt for dig at læse om de enkelte certificeringer, så du kan vælge det produkt, der passer til dig og dine ønsker. Når vores produkter har en eller flere af følgende certificeringerne, så kan du læse det i produktbeskrivelserne.

STANDARD 100 by OEKO-TEX®
Standard 100 by OEKO-TEX® er en international, frivillig kontrol af tekstiler, der er skabt for at udjævne globale forskelle med hensyn til miljølovgivning og for at have et fælles grundlag til vurdering af potentielt sundhedsskadelige stoffer. OEKO-TEX® Association tester for indholdet af kemiske stoffer der kan eller blot mistænkes for at kunne skade kroppen.

Denne certificering er opdelt i fire produktklasser, alt efter mængden af tilladte restkemikalier i færdigvaren.

Standard 100 by OEKO-TEX® Klasse I-standarden har meget lave grænseværdier for indholdet af bl.a.:
• Formaldehyd (kan give allergi)
• Tungmetaller (kan give eksem, skade indre organer og centralnervesystem)
• Pesticider (kan påvirke nervesystem, skade indre organer og forplantningsevne)
Klasse 1 er den strengeste klasse og mange af de produkter vi forhandler lever op til denne OEKO-TEX certificering.

Downafresh® greenLine
Downafresh® greenLine garanterer et rent kvalitetsprodukt, der er fremstillet i overensstemmelse med de strengeste vaskekrav i Europa. Det betyder, at rå fjer vaskes, indtil de opfylder de høje hygiejnekrav og tørres derefter ved mere end 100°C. Dette garanterer fjernelse af følgende stoffer: H5N1 (fugleinfluenza), keratin (skæl fra dun og fjer), bakterier, skimmel, sæberester samt andre organiske rester.

Brugerne af mærket Downafresh® greenLine er forpligtet til at få kontrolleret deres produkter regelmæssigt af et uafhængigt testlaboratorium for at sikre, at hygiejniske, rene og miljøvenlige krav er opfyldt. Der må kun anvendes rengøringsmidler, der bevarer miljøet og fyldmaterialets naturlighed. 

NOMITE
NOMITE er din garanti for at dunproduktet ikke indeholder husstøvmider. Det fjer- og duntætte vår er nemlig så tætvævet at miderne ikke kan trænge igennem stoffet. Når et produkt er certificeret med NOMITE kan allergikere derfor trygt købe dunprodukterne.

Det er en sejlivet myte, at dun og fjer er årsag til allergiske reaktioner, og videnskabelige undersøgelser udpeger da også husstøvmiden som soveværelsets allergi-fjende nummer 1. Eftersom dunprodukter kan vaskes ved 60°C – netop den temperatur der kræves for at slå bakterier og mider ihjel – kan allergikere altså trygt købe dunprodukter.

DOWNAFRESH®
Når et produkt har DOWNAFRESH® certificeringen, så er det garanteret fri for mider og andre allergifremkaldende stoffer. Produkter mærket med DOWNPASS garanterer høj kvalitet og sikkerhed for, at dun og fjer, der bruges som fyldmateriale, er etisk hentet og kommer fra tæt kontrollerede og sporbare forsyningskæder.

Hvert enkelt forseglet produkt fyldt med dun og fjer, der er revideret til DOWNPASS-standarden, kan spores tilbage gennem et individualiseret verifikationsnummer. Dette nummer kan findes på DOWNPASS-etiketten. Det består af et bogstav og 8 cifre. Denne kombination tildeles en producent og du får derfor stor gennemsigtighed med, hvordan produktet er produceret.

Astma-Allergi Danmark og Asthma Allergy Nordic
Astma-Allergi Danmarks allergimærkning og Asthma Allergy Nordic er din tryghed, når det gælder hudallergi. Det gælder både, hvis du har hudallergi, eller ønsker at minimere risikoen for hudallergi hos dig selv og din familie.

Hver gang en producent ansøger om at få vurderet, om et produkt kan bære dette logo, laves der en grundig gennemgang af samtlige indholdsstoffer i produktet. Teamet bag kigger også på relevante forureninger og produktionsprocesser og de anvendte kemikalier for at sikre, at alt, hvad der er til stede i det endelige produkt, er vurderet i forhold til en allergirisiko. Lever et produkt ikke op til allergimærkningens krav, kan det ikke få Astma-Allergi Danmarks og Asthma Allergy Nordic allergimærkning.

Allergimærkningen samarbejder bredt med hudlæger, forskere i både ind- og udland samt internationale foreninger for hele tiden at være opdateret på den nyeste viden. Du skal derfor holde øje med dette logo, hvis du især døjer med allergiske reaktioner.

GOTS – Global Organic Textile Standard
GOTS (The Global Organic Textile Standard) er en standard for økologiske fibre. Den er kendt og anerkendt i hele verden.

Den Internationale Arbejdsgruppe bag GOTS består af Organic Trade Association (USA), Japan Organic Cotton Association (Japan), International Association Natural Textile Industry (Tyskland) og Soil Association (Storbritanien).
GOTS omfatter uafhængig certificering af hele forsyningskæden. GOTS kontrollerer indholdsstoffer fra produktion og høst af råvarer, gennem forarbejdning til færdigt produkt, og giver en troværdig garanti for en miljømæssig og socialt ansvarlig produktion til den endelige forbruger. Denne certificering fortæller derfor at hele produktionen af produktet lever op til de miljømæssige krav.

TÜV Rheinland certificeret
TÜV Rheinland certifikatet betyder, at produktet lever op til de strengeste krav på verdensplan i relation til indhold af skadelige stoffer, allergener m.v., og du kan derfor sove trygt på produkter med denne certificering.


FSC – Forrests For All Forever
Når du som forbruger vælger FSC certificerede produkter, er du med til at sikre naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra. Denne certificering gælder, når du køber eller producerer produkter af FSC-certificeret træ - lige fra senge og havemøbler til papir og emballager.

Med dit valg giver du din støtte til de skovejere, der har valgt at drive skoven med respekt for mennesker og natur.


Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse
I de dyner og puder, som er ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse” stammer fjer og dun fra danske ænder, som har levet et liv med masser af plads, adgang til det fri og mulighed for at udleve deres naturlige adfærd. Mærket sikrer følgende: At dyrene har adgang til det fri, en naturlig døgnrytme, flokkene er små, hele næb og kløer, dyrene har adgang til badevand, et liv på friland og kort transporttid.

CertiPUR
CertiPUR er et frivilligt test-, analyse- og certificeringsprogram for miljø-, sundheds- og sikkerhedsegenskaber ved polyurethanskum, der anvendes i senge og polstrede møbler. Den specificerer stoffer, der ikke må anvendes til fremstilling af polyurethanskum, og sætter strenge maksimumsgrænser for nogle komponenter.

CertiPUR er et registreret varemærke tilhørende EUROPUR. Kun skumproducenter, der har deres skum certificeret og overholder CertiPUR-standarden, kan bruge CertiPUR-logoet.

Du er altid velkommen til at kontakte kundeservice, hvis du har spørgsmål
Mandag til torsdag 10-16 • Fredag 10-15:30 • Telefon: 77 34 21 10

Powered by FocalScope