Vedligeholdelse af topmadras

Topmadrassen er det øverste madraslag på sengen og det betyder også at det er det mest udsatte lag på sengen. Derfor er det vigtigt, at man søger for at vedligeholde topmadrassen, så den holder så længe som muligt. Uanset vedligeholdelse af topmadrassen, så skal dog udskiftes oftere end sengen. Vi anbefaler, at man skifter sin topmadras en gang i sengens levetid og der kan også være behov for oftere, hvis man vælger en topmadras i dårligere kvalitet.

Sådan vedligeholder du topmadrassen
Når du skal vedligeholde din topmadras, så skal topmadrassen rystes og vendes jævnligt. Det sørger for at topmadrassen bibeholder formen bedst muligt og ikke føles ujævn. Det er vigtigt, så fyldet i topmadrassen bliver rystet og kommer tilbage til sin oprindelige form. Ønsker man en topmadras, der ser ud som ny, anbefales det, at man vender og ryster sin topmadras ofte. Dette kan gøres samtidig med, at man skifter sengetøj, så topmadrassen bliver luftet jævnligt.

Hvis topmadrassen tåler vask ved 60 grader, så er der lidt overmål på tekstilet på madrassen, så betrækket ikke bliver for småt til madrassen. Hvis din topmadras tåler maskinvask, vil vi anbefale, at du jævnligt vasker topmadrassen, så du formindsker skjolder og andet snavs.

Som en del af din rutine, når du rengør soveværelset, så bør du støvsuge din topmadras. Der kan være en del støv, døde husceller og eventuelle husstøvmider. På den måde holdes topmadrassen ren, allergivenlig og hygiejnisk.

Hvis du har taget betrækket af din topmadras for at vaske det, skal du være særligt påpasselig med at folde madrassen sammen. Folder du madrassen på midten, mens betrækket er taget af, kan selve skumkernen i topmadrassen knække, da den her ikke er støttet af tekstilet i betrækket. Sker dette, er det desværre ikke reklamationsberettiget.

For at beskytte din topmadras mod pletter anbefaler vi, at du bruger rullemadras og lagen. En rullemadras er tyndere end en topmadras og lidt nemmere at vaske i vaskemaskinen og tørre i tørretumbler.

Betydningen af topmadrassens materiale
De fleste leverandører bruger et meget fleksibelt tekstil på alle liggeflader, fordi alt andet tekstil vil hæmme materialernes føjelighed i selve sengen og derved begrænse egenskaben til at følge kroppens bevægelser. Man opnår dermed den optimale støtte ved at alle dele i en seng er meget strækbare.

Tekstilet på en topmadras kan bedst sammenlignes med et tekstil på en sofa, som også giver sig, der hvor man har siddet. Alle topmadrasser har en vattering, der er med til at give en forøget ventilation og komfort, som naturligt vil blive trykket sammen ved brug. Dette er visuelt og har ingen indvirkning på liggekomforten, da det er skumkernen, som giver støtten i en topmadras. 

Topmadrasser kan i nogle tilfælde opleves kortere, bredere eller længere end selve madrassen, efter man har ligget i sengen, fordi det hele giver sig og trækker sig sammen, når det bliver belastet og man vender og drejer sig. Er man i tvivl om hvorvidt det er skumindlægget eller betrækket, der har sat sig, ses dette ved at lyne betrækket af, lægge indlægget ud på et fast fladt underlag og tjekke ved at ligge noget fast, som for eksempel et kosteskaft, på tværs af indlægget.

Du er altid velkommen til at kontakte kundeservice, hvis du har spørgsmål
Mandag til torsdag 10-16 • Fredag 10-15:30 • Telefon: 77 34 21 10

Powered by FocalScope