Madrasguide

Der findes mange madrastyper og vi ønsker at hjælpe dig med at vælge den madras, der passer til din kropsbygning. Denne guide forklarer om de forskellige madrastyper og kan bruges som et opslagsværk, hvis du er i tvivl om, hvilken madras du skal have. Du kan altid henvende dig i én af vores mange butikker, hvor vores specialister står klar, hvis du ønsker ekstra rådgivning.

Latexmadras
Latex er et naturprodukt, der har en række fantastiske kvaliteter og egenskaber, der er med til at fremme den bedste søvn. Materialet er åndbart og naturligt ventilerende, og er derfor med til at holde temperaturen på et behageligt niveau, hele natten igennem. Derudover er latex antibakterielt, fleksibelt og elastisk, og hverken husstøvmider, bakterier eller svampesporer kan leve i materialet.

Du skal vælge en latexmadras, hvis du ønsker en antibakteriel madras, der er allergivenlig. Madrastypen er meget ventilerende, hvilket sikrer, at din madras nemmere kommer af med din kropsvarme. Latexmadrassen er derfor et godt valg, hvis du er meget varm om natten.

Fordele ved en latexmadras


Trykaflastende memoryskum
Memoryskum har en særlig evne til at tilpasse sig kroppens form. Skummet kan være temperaturfølsomt, og bliver mere fast i kølige omgivelser. De trykaflastende madrasser giver optimal støtte og varierer i fasthed og fleksibilitet. Skummadrasserne er udviklet, så madrassen tilpasses kroppen og sørger for at kroppen beholder den optimale liggestilling hele natten.

Du skal vælge en memoryskum madras, hvis du ønsker ekstra støtte. Memoryskum er trykaflastende og former sig præcis efter din krop. Memoryskum er med til at afhjælpe eventuelle gener, som en for hård madras i sengen kan give dig.

Fordele ved en memoryskum madras


De fleste af vores trykaflastende madrasser er fremstillet af Tempur og i det særlige Tempur materiale. Madrasserne fra Tempur er fremstillet af NASAs rumteknologi, hvilket giver madrasserne en exceptionel trykaflastning. Madrasserne indeholder originalt Tempur materiale, som består af en unik formel, der er lavet af viskoelastiske celler, der aktivt former og tilpasser sig din krop og giver dig støtte, hvor du har behov for det - hele natten. 

Springmadras
Fjedrene udgør selve kernen i springmadrassen og fås i mange forskellige kvaliteter. Vores springmadrasser er typisk inddelt i asymmetriske komfortzoner, så alle kropsdele får den mest optimale støtte. Der er dog forskel på zonerne alt efter producenten af madrassen. Springmadrasser fås med betræk i forskellige kvaliteter og nogle er aftagelige, så de kan vaskes. Der er forskel på højden på springmadrassen alt efter model, mærke og kvalitet.

Du skal vælge en springmadras, hvis du ønsker en madrastype, der fordeler kropsvægten ensartet over hele madrassen. Den skaber en god luftcirkulation og et køligt og tørt mikroklima i dit soveværelse.

Fordele ved en springmadras


Madras til elevationsseng
De fleste af vores madrasser passer både til almindelige senge og elevationssenge.

Hvis du leder efter en madras til en elevationsseng, skal du gå efter en fleksibel og elastisk madras, der også tilpasser sig, når sengen er eleveret. Her vil vi fremhæve springmadrassen og latexmadrassen, der begge er meget fleksible. Så er du sikker på, at madrassen ikke ”falder sammen”, når sengen er hævet i enten hoved- eller fodende.

Madrassens fasthed
Madrassens fasthed fortæller noget om, hvor hård eller blød den enkelte madras er. Der er nemlig stor forskel på madrassernes fasthed og du skal være opmærksom på madrassens fasthed, når du vælger den madras, der passer til din krop.

Som tommelfingerregel kan du bruge følgende, når du skal vælge din fasthed:

- Fast: Hvis du vejer 95+ kg.
- Medium: Hvis du vejer mellem 60 og 95 kg.
- Blød: Hvis du vejer under 60 kg.

Hvis man er lille og rund, har man typisk brug for en hårdere madras, end hvis man er høj og slank. Madrassens fasthed afgør nemlig, hvor meget madrassen støtter kroppens former. Hvis man er let, skal madrassen tillade kroppen at synke mere ned i madrassen, end hvis man er tung. Madrassens fasthed er vigtig, da vi alle skal ligge med en lige rygsøjle. Vi skal kunne synke ned i madrassen ved hofte- og skulderparti og det er madrassens fasthed og zoneinddeling med til at sørge for.

5 spørgsmål du bør stille dig selv, når du vælger madras

  1. Giver madrassen den optimale støtte?
  2. Sover din partner uroligt, og skal du derfor have en madras der sikrer, at du ikke bliver irriteret af din partners bevægelser?
  3. Passer madrassen til din sovestilling?
  4. Har du også behov for en topmadras?
  5. Har din seng elevation og skal det tænkes ind i valget af madras?

Du er altid velkommen til at kontakte kundeservice, hvis du har spørgsmål
Mandag til torsdag 10-16 • Fredag 10-15:30 • Telefon: 77 34 21 10

Powered by FocalScope