Valg af sengetype

Vi er specialister i senge og sørger for at vores kunder får den rette seng med hjem, som passer til både kroppen og behovet. Det er en videnskab at finde den rette seng og dine behov ændrer sig løbende med din alder og eventuelle skavanker. 

Der findes mange forskellige sengetyper og de har alle forskellige egenskaber og fordele. I mange tilfælde er der tale om en personlig præference, men nogle sengetyper kan være mere egnede end andre alt efter, hvad du har behov for.


Fordele ved en elevationsseng
Elevationssengen adskiller sig fra andre sengetyper ved at sengen har en eller flere indbyggede motorer, der sørger for at sengen kan justeres efter behov. Man kan vælge elevationssenge der kan eleveres ved hovedenden, både hovedenden og fodenden samt ved både hovedenden, lænd samt fodenden. Jo flere motorer elevationssengen, jo mere justerbar er den og du kan få den helt optimale liggestilling. Når du skal vælge antallet af motorer, så skal du tænke på dine individuelle behov.

Elevationssengen passer godt til flere forskellige tidspunkter i livet. Sengen passer godt til ældre, der har brug for lindring i kroppen og har gavn af at sove med let eleverede ben, så benene kommer over hjertehøjde. De let eleverede ben kan lindre væskeansamlinger og kan også lindre eventuelle smerter i lænden. Elevationssengen gør det også nemmere at komme ind i og ud af sengen, fordi du kan blive hjulpet op og sidde med elevationen og derfor nemmere kan komme videre op af sengen. Som ny familie kan en elevationsseng komme til gavn i de sene nattetimer, hvor barnet enten skal ammes eller have flaske. Her er elevationssengen med til at gøre dette nemmere og man slipper for at flytte sig over i en stol for at sidde ordentligt. Det gør det også nemmere, når barnet er færdigt med at spise, da man blot kan elevere sengen ned igen.

En elevationsseng er også en egoistseng forstået på den måde, at man kan elevere hver side enkeltvis, så man som individ kan komme til at sove perfekt. En elevationsseng er ofte udstyret med en splitmadras, så både hovedende og fodenden kan eleveres uden at påvirke resten af sengen. Sengen købes oftest med en U-split madras, så der er revne i toppen af madrassen til at hoveddelen kan eleveres til siddende stilling uden at irritere partneren.

De fleste kan have gavn af en elevationsseng, fordi sengen kan sørge for at du løbende kan tilpasse din liggestilling, hvilket er godt for kroppen. Ved elevationssengen skal man være opmærksom på, at det er en sammensat seng, hvor der er en revne i midten. Du skal derfor ikke vælge elevationssengen, hvis I ønsker at ligge tæt hele natten i samme side, fordi sengen ikke er den bedste til dette.


Ulemper ved en elevationsseng
Når man vælger en elevationsseng, så skal man være opmærksom på, at man vil opleve en revne i elevationssengen, der gør det sværere for samsovning. Dette kan dog løses ved at vælge en almindelig madras som top og ikke en splitmadras. Det vil dog være at gå på kompromis med elevationsfunktionen.

Hvis du vælger en elevationsseng og sover meget i kanten af madrassen ind mod midten, så kan det være direkte skadeligt for madrassen på længere sigt, hvilket kan påvirke sengens garanti, da madrassen ikke er fremstillet til dette.


Fordele ved en kontinentalseng
En kontinentalseng er til dig, der ønsker en seng uden elevation og med god komfort og en god højde. Kontinentalsengen er opbygget af 3 madrasser, hvilket adskiller denne seng fra boxmadrassen og plansengen/sengerammen. De 3 lag gør også at kontinentalsengen kan føles blødere at sove i og man kan få ekstra komfort i de forskellige lag.

Kontinentalsengen kan fås med én stor kerne, hvilket sørger for at man undgår en revne i midten af sengen. Dette er især godt til parret, der ønsker at kunne ligge tæt om natten eller til familien, der ønsker at samsove med deres børn. Det passer også bare godt til parret, der ønsker at bredde sig eller den enlige, der ønsker at ligge i hele sengen.

Du skal vælge en kontinentalseng, hvis du ønsker en seng med ekstra god komfort. Du får med en kontinentalseng en god ind- og udstigningshøjde, hvilket er med til at skåne kroppen og gøre det mere effektivt at komme til og fra sin seng. Det er især en fordel for dem, som har svært ved bukke sig langt ned, ofte har ømme muskler og led, eller som har en skade i for eksempel ryggen eller lænden.

Når du vælger en kontinentalseng, så kan sengens madrasser tilpasses, så der er forskellige fastheder i højre og venstre side af sengen. Dette sørger for, at I begge får den bedste sovekomfort og sikrer at liggestillingen er, som den skal være.

En anden fordel ved kontinentalsengen er at den er utrolig elegant og et møbel, der virkelig kommer til sin ret i soveværelset. Sengen giver et statement og er med til at skabe hele soveværelsets udtryk. Kontinentalsengen ser man ofte på hotelværelser og du kan derfor få en hotel lignende soveoplevelse hjemme.


Ulemper ved en kontinentalseng
Eftersom kontinentalsengen er en stor seng, så kan du i nogle tilfælde opleve at mærke, når din partner vender sig i sengen. Dette opleves især, hvis du sover meget let og ofte vågner ved bevægelser. Du oplever bevægelserne, fordi i begge ligger på én stor fælles mellemmadras. Hvis du ved at dette vil blive et problem hos jer, så kan du vælge to sammensatte senge i stedet, så I ikke deler en stor madras.


Fordele ved en boxmadras
En boxmadras er en meget klassisk sengetype, som man finder i mange hjem og det er der en god grund til. Denne sengetype er enkel og minimalistisk at se på. Den passer ind i de fleste rum og man kan få den både som enkeltseng eller som dobbeltseng. Boxmadrassen er et rigtig godt valg, hvis man leder efter en seng, der er nemt kan flyttes rundt på og som ikke fylder særlig meget i rummet.

Denne sengetype består af meget få komponenter og er nem at samle. Madrassen er indbygget i rammen og du kan vælge mellem både ben og sokkel, så du kan skabe det ønskede udtryk. Denne seng taler derfor til dig, der ønsker en nem og smart løsning, hvor der samtidig er fokus på god kvalitet.

Boxmadrassen er ofte billigere end både kontinentalsengen og elevationssengen, så denne sengetype appellerer også til dig, der har et mindre budget til en seng. Du behøver dog ikke gå på kompromis med kvaliteten, fordi SengeSpecialisten kun forhandler boxmadrasser i god kvalitet og vi har et stort udvalg af boxmadrasser, så du kan finde den, der passer til dig.

Denne sengetype er også populær som seng i sommerhuse, gæsteværelser eller børneværelser, fordi den er så simpel og nem at flytte rundt på.

Når du køber en boxmadras, så kan du vælge to forskellige fastheder i højre og venstre side af sengen, hvilket sørger for at både din partner og dig får den bedste sovekomfort og liggestilling. Boxmadrassen fås med én stor madras, hvilket gør det ideelt at sove tæt sammen eller eventuelt at samsove med børn i en boxmadras.


Ulemper ved en boxmadras
Boxmadrassen er en meget simpel seng og det kan der også være nogle ulemper ved. En af ulemperne ved en boxmadras er, at du kun har et lag, hvor alle sengens egenskaber er samlet. Det betyder at du ikke finder lige så mange fjedre og komfortzoner, som du finder i kontinentalsengen og elevationssengen. Du skal derfor vælge boxmadrassen, hvis du ikke har nogle skavanker, der skal tages hensyn til. 


Fordele ved sengerammer/plansenge
Den sidste sengetype vi kigger på, er sengerammer/plansenge, der er en meget minimalistisk sengetype. Denne sengetype er kendetegnet ved at være opbygget om en sengeramme, hvori man placerer madrassen. Udtrykket på en planseng/sengeramme er meget enkel og sengens design kommer virkelig til sin ret ved at være synlig hele vejen rundt. Denne sengetype har netop også fokus på designet og de rene linjer, hvilket gør at den adskiller sig fra de andre senge på markedet.

Du skal vælge en planseng/sengeramme, hvis du leder efter en minimalistisk seng, der passer godt til den nordiske og skandinaviske stil. Selvom plansenge/sengerammen er meget enkel, så betyder det bestemt ikke, at den er dårligere at ligge på end de andre sengetyper. Du kan nemlig kombinere sengerammen med en god kvalitets madras og sengebund, der sørger for at du opnår en god liggestilling.

En af fordelene ved en sengeramme/planseng er at du selv kan sammensætte den, så den bliver som du ønsker. Du kan på den måde kombinere forskellige brands og få en sengeramme fra det ønskede brand kombineret med en madras fra et andet brand, der passer til dig. På den måde kan du få en helt individuel seng.

Du behøver derudover heller ikke at gå på kompromis med sengestørrelsen. Ved de andre sengetyper er det prædefinerede størrelser, som du kan finde sengene i, men ved nogle af vores sengerammer kan du helt selv bestemme størrelsen på sengen. Du kan derfor få en seng, der passer perfekt i størrelsen til dit behov. Samtidig kan du også få madrassen tilpasset sengens størrelse.


Ulemper ved en sengeramme/planseng
En af ulemperne ved en sengeramme/planseng er, at det er en meget simpel seng og det kan der også være nogle ulemper ved. En af ulemperne ved en plansengen/sengerammen er, at du kun har et lag, hvor alle sengens egenskaber er samlet. Det betyder at du ikke finder lige så mange fjedre og komfortzoner, som du finder i kontinentalsengen og elevationssengen.

En sengeramme skal strammes oftere end andre sengetyper, fordi rammen er mere udsat i denne sengetype. Du skal derfor huske at stramme skruerne efter anvisningerne, når du køber sengen.

Du er altid velkommen til at kontakte kundeservice, hvis du har spørgsmål
Mandag til torsdag 10-16 • Fredag 10-15:30 • Telefon: 77 34 21 10

Powered by FocalScope